In Permanent Beharen zien we een laser haar op vulva’s en venusheuvels laseren. Dit is het tegenovergestelde waar de meeste mensen lasertechnologie van kennen; namelijk haarverwijdering. De naam van dit werk is daar dan ook van afgeleid: beharen in plaats van ontharen.

Alle werken zijn handgeschilderd op houten panelen, waarna ze de permanente beharing behandeling ondergingen.

Zie ook:
Broadly (GE)
Creators (NL)
Creators (CH)
Kunstenal
youtube
9gag

Voor:

Na:
Permanent Repilation I
30×19,5
Acrylverf op hout

Voor:

Na:
Permanent Repilation II
30×18,6
Acrylverf op hout

Voor:

Na:
Permanent Repilation III
30×19,5
Acrylverf op hout

 

Definitief beharen is een kunstwerk dat bestaat uit vier schilderijen en een video.In deze één minuut durende video zien we hoe een kale vagina in een lasersnijder geplaats wordt, waarna de machine zorgvuldig haar op de vagina begint te laseren.

In de jaren 60 heerste er een trend onder vrouwen om hun wenkbrauwhaar te verwijderen. Vele jaren later, nadat de trend voorbij was, moesten deze vrouwen nog steeds dagelijks wenkbrauwen op hun gezicht tekenen. Vandaag de dag heerst er een trend onder vrouwen om veel van hun lichaamshaar permanent te verwijderen. Over enkele jaren zal een deel van deze vrouwen dit haar terug willen. Na een permanente ontharingsbehandeling lijkt dit niet meer mogelijk te zijn. Dit project laat echter een manier zien waarop het misschien wel mogelijk wordt. Bij zijn ‘behandeling’ wordt er binnen 10 minuten een volle bos schaamhaar gecreëerd. Helaas is tot op heden deze nieuwe behandeling nog allen op geschilderde vaginas getest.

Veel mensen kennen lasertechnologie van ontharingsbehandelingen. Ik gebruik lasertechnologie op innovatieve wijze in veel van mijn projecten. Om een brug te slaan tussen het bekende en het nieuwe wilde ik een project maken wat de mogelijkheden van lasertechniek in de kunst zou laten zien. Daarom besloot ik lasertechniek omgekeerd te gebruiken dan waarvan het bekend is, definitieve beharing in plaats van definitieve ontharing.