TU Delft – Research Exhibition 2017 (Impressie)

Tijdens de drie dagen van de TU Delft Research Exhibition 2017 maakten de bezoekers kennis met de nieuwste technologische ontwikkelingen en wetenschapsprojecten van de Technische Universiteit Delft. 175 wetenschappers presenteerden er hun onderzoek met behulp van 2d visualisaties en 3d modellen. Voor 15 van de 175 projecten was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van de visualisaties en modellen. Hieronder is een kleine selectie te zien.

 

Impressie van enkele van mijn projecten op de Research Exhibition 2017./span>
 

 

Collaborative Virtual Research Environment
Vulkaan voor Anneke Zuiderwijk – van Eijk.

Deze vulkaan diende als een fysieke metafoor voor Zuiderwijk – van Eijk’s onderzoek naar een ‘Collaborative Virtual Research Environment’.

 

Automated Vehicles’ impact on mobility patterns
Zandlopers voor Goncalo Homem De Almeida Correia.

Deze zandlopers illustreren de impact op mobiliteitspatronen die geautomatiseerde voertuigen hebben. De ene laat de huidige situatie zien en de ander de toekomstige.

 

Fibre Metal Laminates in aircraft design
Robotarm en een Airbus A320 schaalmodel voor Rene Alderliesten & Jos Sinke.

Dit model werd gebruikt om de automatisering van het gebruik van Fibre Metal Laminates bij vliegtuigen te illustreren. Bezoekers konden zelf de robotarm bedienen om de moeilijkheid van automatisering te ervaren.

 

TRANS-FORM
Interactieve houten treinset voor Oded Cats.

Dit model volgt de positie van de voertuigen en geeft deze data real-time weer. Hiermee kon de wetenschappen zijn onderzoek naar een Decisions Support System voor het openbaar vervoer illustreren.